• Fri frakt inom Sverige
  • Kontakt

Äppelpajskladdkaka med protein

NYTTIG ÄPPELPAJSKLADDKAKA MED PROTEIN

Ingredienser:

3 dl (cirka 120 g) havremjöl (går att göra själv genom att mixa havregryn till ett fint mjöl)
1,5 dl (cirka 65 g) majsmjöl
1 dl Ärt- & havreprotein Äpple/Kanel
1,5 tsk bakpulver
3/4 dl (70g) kokosolja
3 msk (50g) valfritt nötsmör (Är du nötallergier? Testa att göra ”nötsmör” på solroskärnor!)
Drygt 1 dl flytande sötning såsom honung, agave, fibersirap eller liknande.
1 ägg
1 äpple

Såhär gör du:

- Sätt ugnen på 175 grader. Använd en springform med diameter 18-20 cm och spänn fast ett bakplåtspapper i botten.

- Skär äpplet i klyftor, gärna så tunt som möjligt. Dessa ska användas som dekoration.

- Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och ställ åt sidan.

- Värm kokosolja och nötsmör i micro. Både oljan och smöret ska vara smält så att de går att blanda ihop, men värm inte för länge!

- Tillsätt kokosolja- och nötsmörsblandningen, flytande sötning och ägget. Blanda så att allt går ihop ordentligt.

- Tryck ut smeten/degen i formen. Dekorera med de redan skurna äppelklyftorna.

Grädda i mitten av ugnen cirka 12-14 minuter beroende hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.

  • Kotiin
  • Artikkelit
  • Reseptit
  • Äppelpajskladdkaka med protein

0 tuotteita