• Fri frakt inom Sverige
  • Kontakt

Äppelpajskladdkaka med protein

NYTTIG ÄPPELPAJSKLADDKAKA MED PROTEIN

Här har ni ett av våra favoritrecept genom tiderna. En äppelpajskladdkaka med härligt krispig yta och krispiga kanter med en perfekt kladdig mitt, perfekt att bjuda släkt och vänner på till fikat!

Ingredienser:

3 dl (cirka 120 g) havremjöl (går att göra själv genom att mixa havregryn till ett fint mjöl)
1,5 dl (cirka 65 g) majsmjöl
1 dl Ärt- & havreprotein Äpple/Kanel
1,5 tsk bakpulver
3/4 dl (70g) kokosolja
3 msk (50g) valfritt nötsmör (Är du nötallergier? Testa att göra ”nötsmör” på solroskärnor!)
Drygt 1 dl flytande sötning såsom honung, agave, fibersirap eller liknande.
1 ägg
1 äpple

Såhär gör du:

- Sätt ugnen på 175 grader. Använd en springform med diameter 18-20 cm och spänn fast ett bakplåtspapper i botten.

- Skär äpplet i klyftor, gärna så tunt som möjligt. Dessa ska användas som dekoration.

- Blanda alla torra ingredienser i en separat skål och ställ åt sidan.

- Värm kokosolja och nötsmör i micro. Både oljan och smöret ska vara smält så att de går att blanda ihop, men värm inte för länge!

- Tillsätt kokosolja- och nötsmörsblandningen, flytande sötning och ägget. Blanda så att allt går ihop ordentligt.

- Tryck ut smeten/degen i formen. Dekorera med de redan skurna äppelklyftorna.

Grädda i mitten av ugnen cirka 12-14 minuter beroende hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna helt innan du skär upp den.

  • Kotiin
  • Artikkelit
  • Reseptit
  • Äppelpajskladdkaka med protein

0 tuotteita