Proteinkakor

Proteinkakor

Recept skapat av Charlotte Beijer.

Instagram: @charlottebeijer

 

Ingredienser:

60 g havregryn
1/2 tsk bakpulver
40 g ärt- och havreprotein vanilj Better You
1 tsk vaniljpulver
1 msk agavesirap
1 st ägg
1 tsk malen kanel
2 msk av ett mixat äpple (går bra med äppelmos) 
2 msk kokosolja

Garnera/toppa med Better You Protein Bar Choklad, om du vill.

 

Gör såhär:

- Häll 60 gram havregryn i en skål och mixa det till ett mjöl. 
- Lägg sedan i alla torra ingredienser och blanda. 
- Ta en ny skål och blanda samman alla blöta ingredienser som du sedan häller i skålen med de torra ingredienserna.
- Blanda samman allt till en fin deg och lägg i kylen i ca 30 min. 
- Forma sedan degen till bollar och platta ut dem på en plåt med bakplåtspapper på. 
- Om du väljer att ha någon toppning på kakorna så garnerar du dem precis innan de ska in i ugnen.
- Låt de grädda i 8–10 min på 180 grader
- Ett tips, titta till kakorna redan efter 5 minuter då alla ugnar är olika, och det vore trist om de bränns.