Somrig Granatäpple Cheesecake

Somrig Granatäpple Cheesecake

 

Ingredienser:

 

Till botten:

 

1,5 dl havregryn
1 dl kokosmjöl
7 st dadlar
2 msk honung
2 msk kokosolja

 

Till kakan:

 

250 g valfri yoghurt/alternativt kokosmjölk vegansk
150 g färskost/vegansk
7 st dadlar
1 skopa protein från Better You med jordgubbssmak
200 g hallon
100 g granatäpple
Rivet skal av lime/citron + några droppar zest.
1 st ägg
1 st äggvita

 

Att toppa med:

 

2–3 msk chiafrön
200 g granatäpplekärnor
Agavesirap eller honung

 

Gör såhär:

 

Mixa ingredienserna till kakbottnen (bäst i matberedare). Tryck ut i en form och förgrädda i ugnen på 175 grader i 10 minuter.

Mixa alla ingredienser till kakan och smaka av. Hitta en lagom balans mellan sött och syrligt. Häll över smeten på den förgräddade kakbottnen och grädda i 30 minuter tills kakan stelnat. Låt svalna när den är klar!

Förbered sedan toppningen genom att mixa granatäpplekärnor med agavre/honung och chiafrön. Låt stå i 10 minuter. Toppa den avsvalnade cheesecaken med purén och låt kakan stå i kylen ett par timmar.

Ta ut och skär upp i bitar och njut!

Recept av Maria Längfors

@marialangfors